fredag 31. oktober 2008

Baptistpastor for retten i dag


Baptistpastor Hamid Shabanov stilles for retten i dag. De falske anklagene mot ham, som går ut på at pastor Shabanov har vært i besittelse av våpen, opprettholdes mot ham. Myndighetene arbeider nå også med å reise anklager mot den lille baptistmenighetens andre pastor. Hamid Shabanovs bror mener at hensikten med dette er å holde lederne fengslet, slik at menigheten skal oppløses av seg selv. Vi ber våre lesere om å intensivere forbønnen for pastor Hamid Shabanov og hans familie, for de andre lederne for denne menigheten og for menighetens øvrige medlemmer. Måtte verken myndighetene eller sjelefienden må lykkes i sine bestrebelser på å slukke det lille lyset denne menigheten utgjør i det hedenske mørket i Aserbajdsjan.

torsdag 30. oktober 2008

Baptistpastor kidnappet i Mexico



Mer enn en uke har gått siden baptistpastor Manuel Jesus Tec (her sammen med sin sønn Johnny), ble kidnappet i Tijuana i Mexico, har familien ennå ikke hørt noe fra ham. Manuel Jesus Tec er pastor i San Diego, USA. Den opprinnelige løsesummen var en million dollar, men kidnapperne har de siste dagene senket denne til 500.000 og så til 200.000 amerikanske dollars. Det eneste livstegnet familien har fått er et lydbåndopptak hvor de kan høre stemmen til pastor Tec. Her ber han dem innstendig om å gjøre som kidnapperne sier, da hans liv skal være i fare. Pastor Manuel Tec (59), ble kidnappet da han var i ferd med å krysse grensen fra San Diego til Tijuana sammen med sin kone Maria og hans yngste sønn Giovanni. Bevæpnede menn stanset bilen og tvang pastor Tec med seg. Hans kone og sønn kom uskadd fra det.

onsdag 29. oktober 2008

Iranske kristenledere satt fri



Sammen med flere ledende kristne i Iran ble pastor Ramtin Soodmand (bildet) løslatt fra fengsel for knapt en uke siden. Ramtin Soodmand er pastor i Den evangeliske kirken i Iran. Pastor Soodmand ble arrestert 21. august anklaget for regjeringsfiendtlig virksomhet. Hans far, pastor Hossein Soodmand, ble hengt i 1990 anklaget for å ha konvertert til den kristne tro. Blant de andre som er blitt satt fri er Mahmoud Mohammad Matin-Azad og Arash Ahmad-Ali Basirat, begge kristne med muslimsk bakgrunn. Det er all god grunn for å glede seg over dette, samtidig skal vi huske på å be spesielt for disse i dagene fremover. Flere kristne som er satt fri fra fengsel er blitt drept når de har kommet ut av fengslet.

tirsdag 28. oktober 2008

Baptistpastor i Kasakhstan dømt til samfunnstjeneste



En rett i Akmola regionen i Kasakhstan har dømt baptistpastor Andreij Blok til samfunnstjeneste, etter at Blok nektet å betale bøter han fikk i forbindelse med at han ledet gudstjenester i den uregistrerte menigheten han er leder for. Hans familie uttaler at de er sikker på at han ville ha fått fengselsstaff i flere måneder, hadde det ikke vært for alle telefonene mydighetene har fått fra mennesker som har hørt om denne saken. Det viser at det nytter å engasjere seg for våre trossøsken! Myndighetene krever nå at Blok registrerer baptistmenigheten. De vil ikke si hvilke følger det får om han ikke gjør det. La oss fortsette å be for våre trossøsken i Kasakstan.

Fakkeltog for forfulgte kristne i Oslo



5. november blir det arrangert et fellesskristent fakleltog i Oslo i solidaritet med forfulgte kristne. Toget går fra Utenriksdepartementet, der det blir lest opp et opprop som skal overleveres statssekretær Raymond Johansen. Martyrkirkens venner håper riktig mange kan slutte opp om dette toget.

mandag 27. oktober 2008

Pakistanske kristne i slavearbeid for muslimer


I Pakistan er mange kristne slavearbeidere hos muslimer. Hele familier med barn helt nede i 4 års alderen arbeider under den brennende hete solen, 12 timer om dagen, seks dager i uken. De gjør det i håp om å kunne betale ned på gjeld de har opparbeidet seg. "Som kristne kan vi ikke få jobber," sier Ayo og legger til: "Da må komme hit til de som produserer murstein og arbeide her for å få betalt tilbake. Men vi klarer aldri å skaffe nok penger til å bli gjeldfri." Arbeidet med å lage murstein er farlig, flere har forbrent seg kraftig, og noen har omkommet. Babyer ligger ved siden av sine mødre, ute på arbeidsplassene, slik at de kan få matet dem innimellom arbeidsøktene. Mange pakistanske kristne utsettes også for mishandling, voldtekt og sjikane. Deres hjem brennes ned, og ofte blir falske anklager rettet mot dem, noe som innebærer at de settes i fengsel. Der blir de gjerne sittende lenge, før saken eventuelt kommer opp til doms. La oss be for våre pakistanske medsøsken i dag.

fredag 24. oktober 2008

Pinsekarismatisk biskop utvist fra Hvite-Russland

Veniamin Brukh, biskop og grunnlegger av en av de største karismatiske menighetene i Hvite-Russland, er blitt deportert. Det skjedde 16.oktober. Myndighetenes begrunnelse er hans religiøse aktivitet. Biskop Brukh er den 22 personen med utenlandsk opprinnelse som er blitt deportert fra Hvite-Russland for religiøs aktivitet siden 2004. De tidligere utvisningene har berørt både protestanter og romersk-katolske. Utlendinger må ha en helt spesiell tillatelse til å bedrive religiøse aktiviteter i dette kommunistiske landet. Dessuten må de menighetene de arbeider i være godkjent og registrert av hvite-russiske myndigheter. Da en KGB (sikkerhetspolitiet i Hvite-Russland heter fremdeles det) representant ble spurt hvorfor biskop Brukh ble utvist svarte han: "The person who is supposed to know knows. I'm not supposed to know." Bildet er et foto tatt utenfor et fengsel i Minsk, i forbindelse med arrestasjoner av fredelige demonstranter.

Arrestert og fengslet for å ha deltatt på bønnemøte



Syv medlemmer av en pinsemenighet i Tashkent soner nå den siste dagen av en dom på 15 dagers fengsel, etter at de ble arrestert av politiet fordi de deltok på et bønnemøte. Etter planen skal de syv løslates i morgen. Men det gjenstår å se hva som vil skje med dem. Bønnemøtet ble holdt i et privat hjem. Dommeren avviser å gi noen som helst forklaring på hvorfor de syv ble arrestert og fengslet. De syv må betale for å bli løslatt. Fem øvrige medlemmer av samme menighet, ble bøtelagt for å ha deltatt på det samme bønnemøtet. La oss huske våre hardt prøvede trossøsken i Usbekistan i våre bønner.

mandag 20. oktober 2008

Sønn til pastor Bike slått helseløs



Zhang Jian (venstre), sønn til den kjente kinesiske evangelisten, Zhang Mingxuan (til høyre), bedre kjent som Pastor Bike, ble banket opp av kinesisk sikkerhetspoliti da han besøkte sin mor 16. oktober. 15 politimenn dukket opp i leiligheten, og slo Zhang Jian med jernstenger i omkring 25 minutter. Mens sønnen blødde kraftig fra sårene, forsøkte moren å ringe en ambullanse. Men ved ambullansevakten fikk hun beskjed om at myndighetene på høyeste nivå, hadde gitt streng beskjed om at hun ikke kunne få hjelp fordi det var familien til pastor Bike. Moren ringte da til en annen av sine sønner, som kom raskt hjem til henne. Denne ble også slått av politiet. Etter en tid kom en venn av familien til huset, og klarte å bringe Zhang Jian til et av sykehusene i Beijing, Beijing Min Hang, hvor Zhang Jian befinner seg fremdeles. Han kan miste synet på det ene øyet, på grunn av mishandlingen. Pastor Bike befinner seg i Yunann provinsen, hvor han evangeliserer. Hans kone er blitt kastet ut av deres leilighet, og deres møbler slengt ut på gaten. Samtidig fikk samtlige av byens hoteller beskjed om ikke å gi henne rom. De siste 20 årene er pastor Bike og hans familie utsatt for harde forfølgelser. De er blitt mishandlet, arrestert og deres hjem ødelagt en rekke ganger. La oss be for denne hardt prøvede familien.

fredag 17. oktober 2008

Baptistpastor fremdeles fengslet i Aserbajdsjan



Baptistpastor Hamid Shabanov sitter fremdeles fengslet i det nordvestlige Balakan-distriktet i Aserbajdsjan. De to månedens forlengelse av hans fengselsopphold utløper 21. oktober, men kilder som står saken nær, sier at det er uklart hva myndighetene vil foreta seg. Det er stilt krav til myndighetene gjentatte ganger om å løslate pastor Shabanov, eller overføre ham til husarrest, uten at dette har ført frem. Pastor Hamid Shabanov leder en georgisk-talende baptistmenighet i landsbyen Aliabad, som ligger rett utenfor Zakatala i et distrikt sør for Balakan. Han er anklaget for å ha oppbevart illegale våpen. Hans familie og venner sier at anklagene er absurde, og at de er fabrikerte. Det finnes ingen beviser i saken. Vi kjenner ikke til hvordan pastor Shabanov har det i fengslet, men arbeider med å skaffe tilveie denne informasjonen. La oss fortsatt huske Hamid Shabanov i våre bønner, hans familie og hans menighet.

Helseteam trenger vår forbønn



Mandag 20. oktober reiser et team fra Norge bestående av helsepersonell og forbedere til et land i Asia. På grunn av deres sikkerhet kan vi ikke si noe om hvilket land det er, heller ikke noe om hvem som er med i teamet. Vi oppfordrer bloggens lesere til å ta dem med i forbønn, både med hensyn til reisen, deres sikkerhet, utfordringene som vil møte dem underveis. Vi vil komme tilbake med nyheter herfra senere. Teamet skal reise hjem til Norge den 31. oktober. Husk dem hver dag i dine bønner!

tirsdag 14. oktober 2008

Hinduer tvang kristne til å slå medkristne helseløse



To kristne i Chhattisgarh er blitt tvunget til å slå sine trossøsken bevisstløse under trussler om å bli drept. De kristne i staten Chhattisgarh er redde etter det grusomme angrepet forårsaket av en mobb og mishandlingen som skjedde 3. oktober. Angrepet mot de kristne har skjedd i Surguja distriket, og skjedde natt til 3. oktober i landbyen Dumarbhavna. Hindunasjonalister brøt seg inn i et hus hvor det pågikk et tredager langt bønnemøte. De angrep de kristne som lå og sov i huset, og tvang to av deltagerne på bønnemøtet til å slå de andre deltagerne helseløse. Hvis ikke de gjorde det ville de alle bli drept. Hinduene som angrep Den religiøse arme (Dharma Sena). Både menn og kvinner ble angrepet og slått hele natten. De to som ble tvunget til å slå sine medsøsken, ble selv først banket opp av hinduene. Det lokale politiet lurte så de kristne til å tro at de ikke ville bli anklaget for å tvinge andre til omvendelse, om de lot være å reise anklager mot hinduene som angrep dem. Etterpå ble tre av kristne anklaget for nettopp tvangsomvendelse, og arrestert! Hinduene gikk fri. La oss be for den lidende kirke i India! Klikk på kartet så vil det bli lettere å finne stedet hvor angrepet mot disse kristne skjedde.

lørdag 11. oktober 2008

Kristne søstre i Egypt straffes fordi far ble muslim for 46 år siden



To koptiske søstre, Shadia og Bahia Nagy El-Sisi, begge analfabeter, har kommet i en meget vanskelig situasjon. Begge søstrene, som er i slutten av 40 årene, og bosatt i en liten by ved navn Mit-Ghamr, er dømt til tre års fengsel fordi de ikke har opprettholdt sin muslimske tro. Ukjent for dem, ble deres religiøse identiet endret for 46 år siden, da deres far konverterte til islam. Den ene av søstrene, Shadia, har sonet sin fengselsstraff allerede. Hun ble arrestert 21. november 2007 da hun hadde oppgitt at hun var kristen, i forbindelse med at hun skulle ha en vigselsattest. Hun ble løslatt to måneder senere. Nå har domsstolen dømt hennes søster, Bahia, til tre års fengsel. Hvor lenge hun vil måtte sone vet vi ikke. La oss be for disse to søstrene at de må holde ut og være trofaste mot Kristus.

fredag 10. oktober 2008

Pakistansk pastor og hans familie trues på livet



Den 55 år gamle pakistanske pastoren Christopher Manzer og hans familie frykter for sine liv. I månedsvis har de vært utsatt for trussler fra en mordmistenkt, og det har vært gjentatte angrep mot deres hjen fra politistyrker. En muslim, Mohammed Nawaz, anklager pastor Manzer for sin kones død, etter at kona til Nawaz hadde oppsøkt pastor Manzer for sjelesorg. Dette skjedde etter at konen til Nawaz hadde kommet hjem fra sin far, hvor hun hadde sagt at hun angret for at hun hadde konvertert til islam. Anklagene til Nawaz går ut på at pastor Manzer må bære ansvaret for at hans kone skilte seg fra ham, og hans kones død i forbindelse med en fødsel. Onkelen til Nawaz er etterlyst mistenkt for å ha drept to kristne. Denne onkelen har ringt pastor Manzer to ganger og sagt at enten forlater han byen, ellers så blir han drept. Politiet har på sin side dukket opp i pastor Manzers hjem ved fem anledninger for å banke ham opp.

onsdag 8. oktober 2008

Kristne drepes - deres hjem brennes ned



Lørdag ble minst to nye kristne myrdet i Orissa i India. Onsdag satte hindu ekstremister fyr på 400 hus i Boudh distriktet. Dette var hjemmene til kristne. Samtidig som de satte fyr på husene, slaktet de også et stort antall dyr som de fant i området, og som tilhørte de kristne på stedet. En 80 år gammel kristen kvinne, som var hardt såret etter et angrep med øks, er også død av skadene. Flere er tatt med til sykehus på grunn av skuddskader. De kristnes situasjon i Orissa bør være et daglig bønneemne for oss. Bildet viser kristne fra Orissa i en en fredelig demonstrasjon mot volden de utsettes for. Verdenssamfunnet ser ut til å tie stille om deres situasjon.

tirsdag 7. oktober 2008

Muslimsk far fikk foreldreretten til kristne tvillinger



En koptisk kvinne, mor til 13 år gamle tvillinger, ble 24. september fradømt foreldreretten. Den ble gitt til hennes fraskilte muslimske mann. Moren lever nå med frykt for at politiet vil komme og hente barna hennes. Kamilia Gaballah har kjempet for å beholde barna siden hennes tidligere ektemann Medhat Ramses Labib, konverterte til islam slik at han kunne gifte seg med en annen kvinne. Det skjedde i 1999. Medhat Ramses Labib fikk foreldreretten til tross for at egyptisk lov sier at mor skal ha barna til de er 15 år gamle, og til tross for en fatwa fra en av Egypts mest respekterte muslimske lærde, Stor-mufti Ali Gomaa, som gir mor foreldreretten. Begge de to guttene - Andrew og Mario - er bekjennende kristne. La oss be for dem, og deres mor i denne vanskelige situasjonen. Måtte de bli bevart i troen på Jesus.

Fengselsstraff og bøter for baptister i Kasakhstan


I Kasakhstan står baptistspastor Andreij Blok tiltalt for å ha holdt gudstjenester i sitt eget hjem. Rettssaken er berammet til 9. oktober. Pastor Blok er tidligere ilagt en bot for det samme, som han har nektet å betale. Politisjefen i den nordlige byen Esile, hvor pastor Blok er pastor for en uregistrert baptistmenighet, innrømmer overfor Forum 18, at pastor Blok blir rettsforfulgt på grunn av uregistrert religiøs aktivitet. De uregistrerte baptistene i Kasakhstan hevder at landets myndigheter bedriver økonomisk krigføring mot dem. I september ble en annen baptistpastor, Aleksandr Kerker, ilagt en bot for andre gang på grunn av samme anlage som anklagen mot pastor Blok. Botens størrelse tilsvarer den lille eiendommen han har, og to kuer. La oss be for våre hardt prøvede venner.

torsdag 2. oktober 2008

Pastor forsvunnet i Colombia


Den colombianske pastoren William Reyes er forsvunnet. Han var på vei til byen Maicao i dag, torsdag 2.oktober, men kom ikke fram. Pastor Reyes er sammen med sin hustru en del av pastornettverket Frame. Siden mars i år har dette nettverket stadig opplevd trussler fra FARC geriljaen og andre grupper som opererer i Colombia. Det er all grunn til å ta denne forsvinningen på alvor og be. I fjor ble 26 pastorer og kirkelig ansatte myrdet i dette landet. Pastor Reyes forlot byen Valledupar på formiddagen den 26. september. Siden har ingen sett ham. Da han ikke kom frem til avtalt tid i dag ble han meldt savnet. Foruten hustruen Idia Marinda har han tre barn.

To fengslede iranske kristne satt fri



Kilder som Voice of the Martyrs har vært i kontakt med kan fortelle at to kristne iranere ble løslatt fra fengsel 25. september. Det skal dreie seg om Mahmood Matin Azad og Arash Basirat som har sittet fengslet i Shiraz. De to ble arrestert 15. mai anklaget for frafall. Deres familier uttrykker stor glede over at de to nå er satt fri. Men la oss fortsette å be for dem. Vi vet at flere kristne iranere er blitt drept etter at de er satt fri fra fengsel. Ofte tar islamister loven i egne hender. Be også for deres familier og for menighetene de tilhører.

onsdag 1. oktober 2008

Kristen medarbeider slått ihjel i Orissa, India


En av lederne for Kristent Nettverk, Erling Thu, skriver på sin blogg at han har fått informasjon på World Watch Conference i London nylig, at deres medarbeider Dibyah Singh i Orissa, India er blitt slått ihjel. Etter mishandlingen ble hans hode knust, og liket kastet i en elv. Singh var gift og hadde barn, og hans forbrytelse var at han var en kristen. Situasjonen for de kristne i Orissa er fortsatt meget vanskelig, ja rent ut kritisk. La oss fortsette å be for våre medsøsken i troen.