søndag 30. august 2009

Mobb angriper menighetens medlemmer og ødelegger kirke

KINA: Hundrevis av kristne var møtt fram til rettssaken mot Huang Lemin 19.august, og de gråt åpenlyst når de så hvor svekket Huang var. Han ble ført til retten i byen Wen Zhou iført håndjern. Huang Lemin ble arrestert 23. april i år og anklaget for å ha påført andre skade. Sannheten er at Huang ble angrepet av en gruppe mennesker da han var på vei til kirken. I følge kristne i Leqing var dette et av mange slike angrep fra mennesker som er i sterk opposisjon til den registrerte Baixiang kirken (se bildet). Kirken har fått ødelagt mye av interiøret i kirkebygningen av mennesker som ikke vil dem vel. Disse menneskene har også forstyrret gudstjenestene, og ved gjentatte anledninger fysisk angrepet menighetens medlemmer. Medlemmene av menigheten ber om vår forbønn, og særlig for Huang Lemin.

Demonbesatte settes fri - kristne trues av lokalbefolkningen

INDIA: I forbindelse med en gudstjeneste søndag 23. august ble en demonbesatt kvinne satt fri i menigheten hvor Vijay Chaco er pastor. Ishya, er en kvinne som i åresvis har vært plaget av onde ånder. Hun dukket opp i gudstjenesten og etter en stund begynte hun å blande seg inn i gudstjenesten. Hun ropte og skrek og pastor Chaco og hans medarbeidere gikk da ned til henne for å be for henne. Hun ble øyeblikkelig løst fra sin plage. Pastor Vijay Chaco har lenge vært holdt under oppsikt av mennesker som tydelig hater de kristne. Når denne hendelsen ble kjent i lokalsamfunnet ble motstanden mot de kristne intensivert. Nå settes det ut rykter om pastor Chaco og to navngitte medlemmer av menigheten. Politiet er i ferd med å etterforske menigheten, pastoren og de to medlemmene. Situasjonen er svært spent. Vi oppfordres til å be for dem. (Kilde: Gospel for Asia)

fredag 28. august 2009

Kinesiske myndigheter vil oppløse store husmenigheter

KINA: Kinesiske myndigheter fester nå grepet om enkelte av de største husmenighetene i landet. 25.august ble det kjent at myndighetene nylig har sendt ut et hemmelig direktiv, hvor det gis ordre om at minst 10 ledende husmenigheter skal oppløses innen utgangen av denne måneden. I følge pålitelige kilder skal Beijing Huajie Plaza hotel ha fått beskjed om å si opp kontrakten med husmenigheten Beijing Shouwang. Denne menigheten har leid to etasjer av hotellet, for sine gudstjenester og søndagsskolevirksomhet. Denne menigheten har 1000 medlemmer, mange av dem intelektuelle fra Universitetet. Flere husmenigheter har den siste tiden fått henvendelser fra myndighetene med krav om at møtevirksomheten opphører. Kinesiske myndigheter grep inn overfor en utendørs dåpshandling nå i august. De har også raidet en husmenighet i Zhijiang distriktet. Her ble to tonn søndagsskolemateriell konfiskert.

Bildet er fra en gudstjeneste i Beijing Placa Hotel.

tirsdag 25. august 2009

Hviterussiske baptister ilegges store bøter for å holde kristne møter

HVITE-RUSSLAND: To baptistmenigheter i byen Baranovichi ble ilagt store bøter i juli, og tidlig i august ble seks baptister tilhørende en menighet i byen Malorita iløgt høye bøter fordi de hadde sunget kristne sanger og delt ut traktater på gaten, uten politiets tillatelse. Av prinsipielle grunner nekter baptistene å registrere sine menigheter, i det de insisterer på at registrering ikke er nødvendig for å holde religiøse møter. Politiet har slått ned på ulike kristne grupper den siste tiden. Bøtene som ilegges er store etter hviterussiske forhold, og det er vanskelig for de bøtelagte å klare å betale dem. Den høyeste boten som er ilagt så langt er på 2.100.000 hviterussiske rubler, noe som tilsvarer 4.750 norske kroner. (Kilde: Forum 18)

lørdag 22. august 2009

Familieleir i Russland stormet av politi og tidligere KGB



RUSSLAND: På bloggen: http://www.bjornolav.blogspot.com skriver jeg om russisk politi som ransaket en familieleir for russiske baptister. Baptistene ble nektet å holde leiren, og pastoren ble innbrakt til myndighetene for å oppta forklaring, bli fotografert og tatt fingeravtrykk av. Myndighetenes inngripen bar tydelig preg av å være bestemt på øverste hold. Også representanter for FSS (tidl KGB) deltok i razziaen.

torsdag 20. august 2009

To kristne kinesere arrestert for å holde husmøte



KINA: 13.august ble Li Guangren og Zheng Xincai, arrestert etter at flere politimenn stormet huset til noen kristne i byen Shanggu i Xiayi fylket i Henan provinsen, 13. august. Politiet avbrøt gudstjenestefeiringen, og tok med seg de to medlemmene av husmenigheten og førte dem bort fra stedet. Dagen etter ble de to ilagt en bot på 1.000 Yuan og 10 dagers såkalt administrativ forvaring. I praksis betyr det fengselsstraff. Illustrasjonen er en kopi av dommen de to ble idømt. Den siste tiden har det vært en økning av trakasseringer og forfølgelse mot de kristne i Henan provinsen. Vi oppmuntrer våre forbedere til å be spesielt for de kristne i denne provinsen av Kina.

torsdag 13. august 2009

Kinesisk TV viser film med arresterte kristne

Vi bringer her TV bilder som ble vist på kinesisk TV i forbindelse med rettsaken mot tre av lederne for Taochuan Christian Church, Liu Caili, Huang Shumin, og Xu Fenying som ble arrestert 14. juni i år for ulovlig religiøs virksomhet. Menigheten deres er nå forbudt, og all deres eiendom konfiskert. Vi kommer tilbake med flere opplysninger om denne saken når de foreligger.

13 kristne somaliere halshugget så langt dette året



SOMALIA: Vi meldte i går at fire kristne barnehjemsarbeidere i Somalia er blitt halshugget, etter at de takket nei til å fornekte sin tro på Jesus. Tidligere i år er også syv andre kristne blitt drept ved halshugging. De syv ble henrettet offentlig 10. juli i byen Bladoa. 21. februar ble de to sønnene til pastor Musa Mohammed Yusuf (55) halshugget. Pastor Yusuf, hans kone og en tredje sønn klarte å flykte til Kenya. Musa Mohammed Yusuf ledet en undergrunnskirke i landsbyen Yonday.

onsdag 12. august 2009

Fire kristne halshugget i Somalia



SOMALIA: Fire kristne barnehjemsarbeidere: Sultan Ali Ma’ow, Sheik Mohammed Abdi og Maaddey Diil er blitt halshugget i Somalia. En islamistisk organisasjon ved navnet al-Shabaab har påtatt seg ugjerningen. al-Shabaab sier i en uttalelse at de fire ble myrdet fordi ikke ville frasi seg sin tro på Jesus. De fire barnehjemsarbeiderne ble kidnappet 27. juli i år. De fire skal ha fått tilbud om å konvertere til Islam, men var tydelige på at de ikke ville fornekte Jesus. Halshuggingen skjedde i byen Merca.

Bildet er fra en annen henrettelse.

fredag 7. august 2009

Tre kristne torturert i Bangladesh



BANGLADESH: Etter krav fra lokale muslimske ledere, i den vestlige delen av Bangladesh, ble en pastor og to menighetsmedlemmer den 8. juni i år torturert på grunn av sin tro. Habibur Rahman (45), pastor for Boalia Church i Boalia Cuadanga distriktet, forteller at han skulle møte 11 andre kristne til et månedlig evangeliseringsmøte da politiet stormet menighetslokalet. De grep pastoren, Zahid Hassan (25) og 40 år gammel kristen identifisert kun med navnet Fazlur. De ble så forhørt, og etter forhøret brakt til Shamvunagar politistasjon. Her ble de truet til å fornekte Kristus. Når politiet ikke lykkes med sine trussler, fikk de bind for øynene og ble ledsaget til hvert sitt rom. Her ble de banket opp, en etter en, mens de andre hørte på de fryktelige slagene og skrikene fra nabocellene. De tre ble slått gjentatte ganger i hodet og ryggen. Mens de ble slått ble de bedt om å rope til Jesus, for å se om Han kunne redde dem nå. Dagen etterpå ankom en gruppe muslimer fengslet og ropte taktfast at de ønsket et Boalia rensket for kristne. La oss huske våre venner i bønn.

tirsdag 4. august 2009

Pastor lever under umenneskelige kår i kinesisk arbeidsleir



KINA: Pastor Dou Shaowen, som soner en fengselsstraff på ett år, for å være delaktig i "illegal aktivitet", er i all hemmelighet blitt overflyttet til Shifo arbeidsleir for rehablitering i byen Zhengzhou i Henan provinsen. Hans familie ble ikke underrettet om overflyttingen. Pastor Dou Shaowen, hans kone Feng Lu, og fem andre medlemmer av Klippekirken, ble arrestert 14. juni i år. Da stormet politiet møtelokalet, foretok arrestasjonene og konfiskerte menighetens eiendeler. Pastor Dou Shaowen blir usatt for en umenneskelig behandling i fangeleiren han nå oppholder seg i. Han må arbeide 18 timer om dagen, fra o6.00-24.00. Han sover i et rom med 70 andre, det er varmt og de sanitære forholdene elendige. Flere av fangene lider av smittsomme og svært alvorlige sykdommer. Hans kone er blitt bedt om å ikke besøke mannen på en måned. Be for disse to, og deres 12 år gamle datter. På bildet ser vi medlemmer av Klippekirken som demonstrerer utenfor fengslet der pastoren deres satt fengslet, før han ble overført til arbeidsleiren.

søndag 2. august 2009

Kristne kvinner og et barn brent levende i Pakistan



PAKISTAN: Dagbladets og VG's nettutgaver melder i dag at seks kristne i landsbyen Gojra i det sentrale Pakistan, skal lørdag ha blitt drept. Et barn og fire kvinner skal ha blitt brent levende i angrepet. Et titalls skal ha blitt såret. Det er Pakistans minoritetsminister, Shabbaz Bhatti som opplyser at de drepte skal ha blitt brent levende. Årsaken til angrepet skal visstnok ha vært påstander om at de kristne hadde skjendet Koranen. I tillegg til å ha drept seks personer, satte de muslimske angriperne 40 hjem og en kirke i brann. La oss huske våre hardt prøvede trossøken i bønn. Du kan lese mer om dette her:

http://www.dagbladet.no/2009/08/02/nyheter/utenriks/religion/islam/kristendom/7469555/

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=565294

Tre husmenighetsmedlemmer arrestert i Kina



KINA: Myndighetene i byen Huaguan i Sichuan provinsen arresterte tre medlemmer av en husmenighet, 29. juli. De sørget også for å oppløse menigheten, og medlemmene opplever nå sterk forfølgelse. De ber kristne verden over om å be for dem. Det var i 2002 at kristne begynte å samles i et av menighetsmedlemmenes hjem. Senere fikk de sitt eget forsamlingslokale, bygget med hjelp fra kristne i Zhejiang provinsen. Lokalet sto ferdig i august i 2006. 23. mars i år ble lokalet stormet av politiet, og eiendommen ble konfiskert av politiet. En sjekk pålydende 10.000 yuan ble også konfiskert. Dette var penger menigheten hadde samlet inn i kollekter. Etter at menighetslokalet var stengt, fortsatte medlemmene av denne menigheten å samles i hjemmene, inntil politiet altså slo til på nytt 29.juli og arresterte tre av medlemmene. La oss huske dem og resten av menigheten i vår forbønn.

Baptister trues med bøter og får eiendom beslaglagt på grunn av barneleir


USBEKISTAN: Forfølgelsen av kristne i Usbekistan er tiltagende. Baptistsamfunnet i landet har nå fått store problemer på grunn av en barneleir de har arrangert. Myndighetene har opprettet en sak mot dem med anklager om kriminell virksomhet. Eiendommen som er brukt til barneleiren er konfiskert, og lederen for Baptistsamfunnet, Pavel Peichev, har fått en stor bot. Baptistene er også omtalt i media på en svært ufordelaktig måte. En baptistmenighet i Mubarek er også bøtelagt, og trues med rettssak om den ikke lar seg registrere. I et annet tilfelle har politiet stormet hjemmet til et medlem av en baptistkirke, og konfiskert hele hans bibliotek. Blant de beslaglagte bøkene fant politiet foruten mannens Bibel, også bøker av Sir Walter Scott, Ivan Turgenjev, en bok i døvespråk, en koran oversatt til russisk, samt en russisk-ortodoks bønnebok. Mannen anklages nå for "ulovlig å ha produsert, lagret, importert og distribuert materiell av religiøs art." La oss huske våre trossøsken i våre bønner. Bildet viser usbekiske barn som leker.