torsdag 29. april 2010

"Vær sterke! Jeg vet at dette er Guds treningsskole for meg!"

KINA: Etter internasjonalt press måtte kinesiske myndigheter gi kona til Alimujiang og deres to barn mulighet til se igjen ektemann og far. Alimujiang er uyghur og kristen, og ble arrestert for sin tro i januar 2008. Adskilt med en glassvegg fikk de to sønnene se sin far igjen for første gang på to år. Faren sitter fengslet i Kashgar fengslet i Xinjiang provinsen i Kina. Også Alimujiangs mor fikk lov å se sønnen igjen. Besøket varte i 15 minutter og var svært følelsesladet. Ikke minst Alimujiangs mor reagerte sterkt på å se sønnen igjen. Hun oppmuntret sin sønn til å være sterk. Han på sin side fikk trøstet henne. Til sin kone og sine barn sa Alimujiang: "Vær sterke. Jeg vet at dette er Guds treningsskole for meg!" Hans 10 år gamle sønn uttrykte blandede følelser. Han var svært glad for endelig å se sin far igjen, men også mismodig over å se faren fengslet. Hans mor, Gulinuer, har sett sønnen be for faren hver eneste kveld før han sovnet. La oss be for denne familien som lider for Jesu navns skyld.

onsdag 21. april 2010

Iransk pastor trues med dødsstraff

IRAN: En assyrisk pastor, Wilson Issavi (bildet) er nylig blitt løslatt mot kausjon i påvente av en rettsak. Den 65 år gamle pastoren er anklaget for å ha omvendt muslimer, og trues med dødsstraff. Det var 2. februar i år at det iranske sikkerhetspolitiet arresterte pastor Issavi i forbindelse med et husmøte hjemme hos en venn i byen Isfahan. Ved siden av anklagene om å ha omvendt muslimer til kristen tro, er pastor Issavi også anklaget for ikke å ha samarbeidet med politiet og for å ha fortsatt sin pastorgjerning etter å ha blitt nektet dette. Pastor Wilson Issavi er pastor for Den evangeliske kirke i Kermanshah, og politiet har forseglet menighetslokalet for å hindre menigheten i å samles der. I følge en kvinne som har flyktet fra Iran, og som kjenner pastor Issavi og hans familie, ble pastor Issavi etter arrestasjonen ført til fengsel hvor han ble torturert. Fengselscellen som pastor Issavi har blitt holdt fanget, har vært så skitten, at den assyriske pastoren har pådratt seg en livstruende sykdom på grunn av oppholdet der. Han har vært til behandling for denne infeksjonen på sykehus, men det er i dag usikkert hvordan utfallet blir. Det er ikke fastsatt noen dato for rettssaken. Også nå mens pastor Issavi er satt fri så er faren for at han kan bli drept overhengende. Det er gjerne slik det skjer i Iran med kristne pastorer. De settes fri etter tortur og fangenskap, for så å bli drept utenfor fengslet. Vi ber våre forbedere om at det gjøres inderlig bønn for pastor Wilson Issavi.

lørdag 3. april 2010

Kristen aktivist i Kina bortført - igjen

KINA: For andre gang er Shen Peilan (bildet) blitt arrestert av kinesiske myndigheter. Shen Peilan er en kjent kristen aktivist. På kvelden 24. mars dukket representanter for Shanghai Minxing Maqiano opp og tok Shen Pailan med seg. Siden da har ingen hørt noe fra henne. Det samme skjedde også en gang før i samme måned. 16. mars ble hun satt fri. Da hadde hun sittet innesperret i ni dager. Kinesiske myndigheter skal ha vært redd for at Shen Peilan skulle bruke Shanghai Expo 2010 for å markere menneskerettighetspørsmål for kristne. Shen Pailan har ved flere anledninger vært holdt i husarrest.

torsdag 1. april 2010

Lokale russiske myndigheter nekter baptistene å ha Bibelen som sitt trosgrunnlag

RUSSLAND: Myndighetene i Kalinin-distriktet i Ufa i Russland blander seg nå aktivt inn i trosgrunnlaget til baptistmenigheten "Gode Nyheter" (bildet). Distriktsanklageren mener at baptistene ikke har anledning til å slutte seg til den troserklæringen som ble vedtatt av kongressen til De evangelisk kristne/Baptistene i 1985. Det er spesielt paragraf 15 distriktsanklageren protesterer mot, hvor det heter at Bibelen er grunnlaget for deres tro. Distriktsanklageren mener at baptistmenigheten i Ufa må forholde seg til konstitusjonen for distriktet de bor i. Det underlige er at Den Ortodokse kirken også har Bibelen og den kirkelige tradisjonen som sitt trosgrunnlag, men de har ingen problemer med de lokale myndighetene.

Politiet i Kasakhstan assosierer baptister med terrorisme

KASAKHSTAN: Det er fortsatt uklart hva som vil skje med Viktor Leven. Han er dømt til landsforvisning på grunn av tro. Viktor Leven, som er baptist, er anklaget for misjonsvirksomhet. Kasakhiske myndigheter ser på han som statsløs, til tross for at han er født og oppvokst i Kasakhstan. Både han og hans kone er fratatt sine pass, og kan dermed ikke skaffe seg jobb, eller benytte kollektivtransport som tog. Leven og hans familie lever nå av frukt og grønnsaker som de kan produsere selv. En annen baptist, Zhanna-Tereza Raudowich, som er idømt en bot på 100 månedslønninger fordi hun har åpnet sitt hjem for kristne møter, har forsøkt å fremme sin sak for høyesterett. Om dette vil føre frem er ennå uklart. Det regionale politirådet i Akmola har nylig holdt et seminar om religiøs ekstremisme, hvor baptister blir assosiert med terrorisme.