mandag 24. november 2008

Trues med å miste hjem og eiendom og fratas alle sosiale goder fordi de ble kristneVi venter nå spent på nyheter fra Vietnam, etterat vietnamesiske myndigheter annonserte at de ville bruke gårdagen - søndag 23.november - til å tvinge en gruppe mennesker som har omvendt seg til Kristus til å vende tilbake til sin gamle avgudsdyrkelse. De som er blitt kristne tilhører et minoritetsfolk som kalles Hmong-folket. Landsbyene det gjelder er Lu Siu Tung. Denne ligger i Bac Ha distriktet. Når de lokale myndighetene i Bac Ha distriktet, som ligger i fjellregionen i Vietnams nordvestlige del, oppdaget at landsbyens befolkning var blitt kristne og hadde forlatt sine avgudsaltere, bestemte de seg for å sende representanter fra myndighetene dit. Tidligere denne måneden sendte de syv personer som alle representerte myndighetene på høyeste nivå. Dette var blant annet distriktspolitisjefen og sjefen for sikkerhetspolitiet i området. De understreket at myndighetene anså det å bli en kristen var en svært alvorlig offentlig fornærmelse. Kristne ledere i området sier at myndighetene vil avskjære alle de som blir kristne fra offentlige tjenestetilbud. Hjelper ikke disse truslene, vil de ta fra dem deres hjem og eiendommer, fysisk skade dem og sette dem i fengsel. La oss bruke denne uka til å be for de nye kristne blant Hmong-folket.


4 kommentarer:

Niklas Lorentzon sa...

Hej!
Jag la idag till denna blogg under min länklista på www.uppmuntran.net. Jag tror att det är så viktigt att det är viktigt för oss att hålla kontakten och bli informerade om våra trossyskon i den förföljda kyrkan.
Så fortsätt med ett gott bloggarbete!

Bjørn Olav sa...

Så flott. Det satte jeg stor pris på. Jo flere som engasjerer seg og ber for den lidende kirke, jo bedre! Gud velsigne deg!

Birgir sa...

Hei Bjørn Olav. Har du hørt noe om hvordan det har gått med disse kristne?

Bjørn Olav sa...

Foreløpig ikke. Jeg sjekker saken med jevne mellomrom. Kommer tilbake så fort jeg vet noe.