lørdag 7. august 2010

Åtte leger drept fordi de var kristne

AFGHANISTAN: Opplysningene om drapene på åtte utenlandske leger i Afghanistan er ennå motstridende og ubekreftede, men likene etter åtte utenlandske leger er funnet gjennomhullet av kuler i en skog nordøst i landet. Legene skal tilhøre International Assistance Mission, en kristen hjelpeorganisasjon som ble startet i 1966, i den hensikt å drive hjelpearbeid blant afghanere. Ved siden av helserelatert arbeid, driver organisasjonen også med opptrening ved hjelp av fysioterapi, hjelp til å bruke fornybar energi og engelskopplæring.

I følge øyenvitner skal de drepte ha blitt dratt ut av bilene sine, stilt opp og regelrett henrettet. Taliban har tatt på seg skylden for udåden. Blant de drepte er det også to afghanere, og tre av dem skal være kvinner.

Årsakene til disse brutale drapene skal være at Talban anså dem for å være "kristne misjonærer". Det er altså en egen årsak til å drepe mennesker! Disse åtte kom til Afghanistan for å hjelpe sivilbefolkningen med bedre helsestell, uegennyttige og fredelige mennesker.

Vi kommer tilbake med flere opplysninger når vi vet noe mer eksakt av det som har skjedd.

Se også:

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10026007

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det er ikke sikkert at de drepte var kristene. Dessuten var de to tolkene muslimer.

Men uansett er talibans begrunnelse om å drepe disse legene på bakgrunn av at de trodde at de var kristene fundamentalt ille.

http://bastianblogg.wordpress.com/2010/08/07/radical-islam-keeps-the-doctor-away/

Bra blogg!

Jesus er med dere.

Bjørn Olav sa...

Om du kikker litt nærmere på organisasjonen disse åtte representerte så er dette en kristen organisasjon. jeg formoder at de som jobber for en organisasjon med et klart kristent budskap, selv er kristne.