mandag 6. juli 2009

Uigurene kjemper for frihet og selvstendighetKINA: Minst 140 mennesker er drept i sammenstøt mellom demonstranter og politifolk i Urumqi i den nordvestlige provinsen Xinjiang i Kina. Flere hundre skal være arrestert.
20 millioner mennesker fra 47 ulike etniske grupper bor i Xinjiang. Den autonome regionen nordvest i Kina grenser til Afghanistan, Russland og flere sentralasiatiske land. Rundt 8,3 millioner av befolkningen tilhører den muslimske folkegruppen uigurene, som lenge har følt seg sosialt og økonomisk marginalisert i Kina.
Det svenske Misjonsselskapet tok opp arbeid blant uigurene i 1892. Innen 1930 hadde 300 uigurer kommet til tro på Jesus. Mange av dem led martyrdøden for sin tro. I dag kjenner vi bare til 50 uigurer som tror på Jesus. De lever i to små fellesskap i Kina, men vi vet også at det finnes minst 400 kristne uigurer som befinner seg i Kasakhstan. Det er viktig å huske disse i våre bønner. La oss be om at de blir bevart i troen. Og la oss be for det som skjer i Kina. Kinesiske myndigheter slår ned på fredelige demonstrasjoner, og har stemplet flere uigurgrupper som terrorister med bånd til al-Qaida. Menneskerettsgrupper beskylder på sin side Kina for å utnytte terrorpåstandene for å slå ned på grupper som kjemper for minoritetens rettigheter. Det er lenge siden det har vært slike blodige opptøyer i Kina. Det ulmer under overflaten. La oss be for uigurene, at de må få oppleve frihet og fred, og ikke minst at de må oppdage hvem Jesus er: deres Frelser! Be også for uigurene som bor i Norge. Kanskje dette er Guds besøkelsestid for dette unådde folkeslaget?

Mer informasjon her:

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/kina/artikkel.php?artid=560810

http://www.vl.no/verden/article4447649.ece

Ingen kommentarer: