fredag 11. juni 2010

Evangeliske kristne i Dagestan får det vanskeligere

DAGESTAN: Situasjonen til de evangeliske kristne i den russiske republikken Dagestan, som ligger ved Kaspihavet i det nordlige Kaukasus, blir alt vanskeligere. Dagestans største evangeliske menighet, Hosiannakirken, kunne frem til tidlig denne våren drive sitt fengselsarbeid. Plutselig satte myndighetene en stopp for dette. Pastor Artur Suleimanov forteller til Forum 18 at også forandret sin tidligere postive holdning til menighetens arbeid blant rusmisbrukere. Heller ikke dette arbeidet kunne menigheten føre videre.

Tre andre pinsepastorer forteller at medlemmer av deres menigheter har hatt problemer med politiet. Noen av dem er til og med blitt hindret i å delta på menighetens gudstjenester. I en landsby stanset politisjefen gudstjenesten i en protestantisk menighet, i det han pekte på landsbyens moske og sa: Det er min lov.

Dagestan utgjør et uromoment i dagens Kaukasus. Republikken har grenser til Georgia og Aserbadsjan. Flesteparten av landets innbyggere har muslimsk bakgrunn, majoriteten er Sunnimuslimer, minoriteten Shia. Av landets 2,5 millioner innbyggere er 3000 pinsevenner. Det finnes også like mange jøder i Dagestan som det finnes pinsevenner. De er lokalisert i og rundt byen Derbent, som ligger sør i landet. Det finnes ikke statistikk eller andre opplysninger enn for pinsevennene.

Ingen kommentarer: