tirsdag 8. juni 2010

Iranske pastorer fengsles, utsettes for tortur og livstruende sykdommer

IRAN: De to siste månedene har kristne i Iran fortalt historier som er sammenlignbare med de lidelsene apostelen Paulus ble utsatt for. Mens Paulus kunne fortelle om at han var blitt banket opp, hadde lidd skibbrudd og blitt steinet, kan iranske kristne fortelle om at de er blitt utsatt for grusomme opphold i fengsler, blitt mishandlet, fratatt søvn over lengre tid, og utsatt for smitte av dødelige sykdommer.

Det hele begynte med arrestasjonen av pastor Behrouz Sadegh-Khanjani i januar. Etter at han ved Guds nåde ble løslatt, har vi fått del i noe av det som skjedde med ham. Han ble med hensikt satt i en celle hvor de innsatte var smittet med hepatitt og AIDS. Myndighetene håpet at han ville bli smittet av dette. Etter at han ble løslatt opplever han stadige trusler fra myndighetene om at han vil bli arrestert på ny, og han får ikke lov til å forlate Iran.

Et annet eksempel er pastor Behnam, som er pastor for en menighet i en iransk by. Av sikkerhetsmessige årsaker kan vi ikke oppgi hvilken by. Han er ikke bare blitt fengslet, men også torturert. Hans helsetilstand er svært dårlig og han holder på å forkomme under elendige fengselskår. Men husker ham?

Broder Yousef, som er pastor i en annen by, er også blitt arrestert. Han nektet å akseptere at barna hans skulle undervises i koranen.

Hører du noen snakke om de iranske kristnes situasjon i din kirke, blant norske myndigheter. Vi må ikke la dette kunne skje uten at vi reagerer i bønn, og i protest mot det iranske regimet!

Se også:

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10001317

5 kommentarer:

Lars sa...

Amen!

Anonym sa...

Vi må aldri akseptere religionsforfølgelse uansett hvilken religion den gjelder og uansett om vi liker eller misliker det landet der forfølgelsen finner sted.

Her er en link til de kristnes situasjon i Iran:

http://www.persecution.org/suffering/countryinfodetail.php?countrycode=21

Lite hyggelig, men det fremgår dog at det finnes kirker i landet, og man får også det inntrykk at det er en form for rettsystem som tross alt fungerer på et vis.

Hvis vi ser på en annen religiøs minoritersgruppe i Iran, jødene, er det interessant å observere at Israel til nå ikke har lykkes å skremme dem til å emigrere til Israel.

Israel selv har en meget streng lovgiving mot evangelisering av befolkningen, og den mangeårige samvittighetsfangen Vanunu har åpenbart ikke scoret poeng på å konvertere til kristendommen.

Nærmere våre kyster, i Storbrittania, meldes det at kristne ektepar ikke kan adoptere barn fordi de vanligvis er av den oppfattelsen at et foreldrepar bør bestå av en far og en mor.

La oss holde øynene åpne og bekjempe urettferdigheten overalt den forekommer.

Anonym sa...

Flere og flere konverterer til kristendommen og zoroastrisme i Iran. Folk er rett og slett lei av en religion som undertrykker folket og kulturen. Stolte persere og iranere vil ikke bli påtvunged arabisk kultur som er direkte fiendtlig mot gammel persisk kultur.

Jo flere som konverterer, jo flere vil også bli henrettet, men i likhet med de første kristne, vil henrettelser ikke hjelpe.

Major Payne sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.