søndag 16. mai 2010

Død og sult resultat av at 48 kristne er forvist fra landsbyen sin i Laos

LAOS: Helsetilstanden til de kristne som ble forvist fra landsbyen Katin i Saravan provinsen i januar er nå forverret. De lider fra lang tids mangel på mat og rent vann. Mangelen på mat og vann har ført til diare, dehydrering, øye- og hudinfeksjoner, besvimelser og generell svakhet.

En kristen ved navn Ampheng døde plutselig i april mens han ba for to andre som var innlagt på sykehus, på grunn av deres elendige levekår. Årsaken til at Ampheng døde er ikke klarlagt ennå.

De 48 kristne ble forvist fra landbyen Katin fordi de ikke ville frasi seg sin tro. De er blitt tvunget til å bygge midlertidige tilfluktsteder i jungelen, omlag seks kilometer fra landsbyen sin. Her har de overlevd på det de har funnet av det som er mulig å spise. Vannet de har drukket er ikke rent.

Tidlig i mai gav myndighetene dem lov til å vende tilbake til landsbyen for å hente ris som familiene deres hadde, for å hindre at de skulle sulte ihjel. Noen har også forsøkt å dyrke opp jorden, men siden ustyret som brukes til dette er konfiskert av myndighetene, har dette vært svært vanskelig.

Glem ikke våre lidende venner i Laos i dine forbønner.

Ingen kommentarer: