tirsdag 18. mai 2010

Marokanske kristne våger ikke lenger å komme sammen til gudstjenester

MAROKKO: 28 utlendinger er blitt utvist fra Marokko siden 10. mai. Dette utgjør den andre bølgen av utvisninger fra kristne fra landet. Tidligere i år ble understreket at proselytisering er ulovlig i følge markokansk lov, og de første utvisningene ble gjennomført. I den første bølgen ble 40 amerikanske statsborgere og flere av andre nasjonaliteter utvist fra Marokko.

De som nå er utvist kommer fra Storbritania, Frankrike, Sveits, Spania, Nederland, Canada, New Zealand, Guatemala, Colombia og Korea.

Utvisningene av utledningene fører også til problemer for den nasjonale kirken i landet. En pastor som bor i nærhete av Marrakech, som vi må skjule identiteten til på grunn av sikkerhetshensyn, sier at de har sett seg nødt til å stanse all gudstjenstevirksomhet:

"Vi er redd for at de skal angripe oss når vi kommer sammen til møter. Derfor kommer vi ikke lenger sammen. Vi tror at neste fase fra myndighetene er å angripe landets kristne borgere. Kanskje de leter etter anledninger til å rette anklager mot oss slik at de kan raide møtene og arrestere de som er der."

Det sier mye om hvor dramatisk situasjonen er for de kristne i Marokko når de ikke våger å komme sammen for å feire gudstjeneste.

Ingen kommentarer: