onsdag 26. mai 2010

Kinesisk pastor vil heller sitte fengslet enn bli forvist fra Kina

KINA: Wang Dao (bildet), pastor for Liangren kirken, velger å sitte i fengsel, fremfor å bli forvist fra Kina. Wang Dao fortalte sine advokater fredag at han nekter å gå i eksil, og har forberedt sitt hjerte på å sitte i fengsel i mange år fremover.

Siden Wang Dao ble pågrepet og fengslet 9. mai har sikkerhetspolitiet i Guangzhou nektet ham å få møte sin advokat. Dette er et brudd på kinesisk lov. Etter mange forsøk fra hans advokater på å få møte sin klient lykkes de endelig 21.mai. De fikk møte ham der Wang Dao nå sitter arrestert, i Panyu distriktet i byen Guangzhou. Pastor Dao nekter å godta anklagelsene mot ham fra kinesiske myndigheter. Han er blant annet anklaget for å ha forstyrret offentlig orden da han har samlet mennesker for å lytte til evangeliet.

Dao's advokater forteller at pastor Wang Dao er ved godt mot og god helse, og at han oppfordrer menigheten til å være frimodige og fortsatt å komme sammen, selv om deres pastor nå er fengslet. I fengslet hvor Wang Dao nå sitter er bibler og salmebøker forbudt. Til sine advokater gav Wang Dao uttrykk for at han savnet sin Bibel veldig mye. Nå kan han motta brev, og det er ikke noe i veien for at disse brevene kan inneholde bibelsitater og salmevers. La oss huske pastor Wang Dao i våre bønner.

Ingen kommentarer: