torsdag 14. august 2008

90 kristne arrestert i LaosDe siste ukene har bølger av forfølgelse rammet de kristne i Laos. Søndag 3. august ble pastor Sompong (bildet) i en husmenighet i landsbyen Boukham Savannakhet, arrestert sammen med to ungdommer, identifisert som Boot og Khamvan.

Det hele begynte 21. juli da 80 kristne ble arrestert i landsbyen Katin i Tah Oih distriktet i Saravan provinsen. Foranledningen til dette var at innbyggerne i denne landsbyen angrep en kristen mann ved navn Pew. De tvang risbrennevin ned i halsen på ham, og dette kom ned i lungene og drepte mannen. Da de sørgende begravde Pew samme dag, noe som må skje på grunn av det varme klimaet, satte de et trekors på hans grav. Myndighetene i landsbyen anklaget de sørgende for "å ha praktisert ritualer tilhørende statens fiender", og familien ble bøtelagt. Noen få dager senere, den 25. juli samlet myndighetene sammen 17 av de 20 kristne familiene i landsbyen - i alt 80 menn, kvinner og barn. Disse ble samlet på området til en lokal skole, og ble nektet mat i tre dager samtidig som de ble bedt om å avsverge seg sin kristne tro. Forut for dette hadde tre kristne familier avsverget seg sin tro på Jesus etter å ha vært presset svært hardt av de lokale myndighetene.

Etter hvert som barna deres ble svakere signerte 10 familier på at de avsverget seg sin tro. 30. juli fikk de vende tilbake til sine hjem. De gjenværende syv familiene som har holdt ut og har nå bosatt seg utenfor landsbyen sin, og har bygget noen provisoriske skjul og forsøker å overleve på mat de skaffer seg i jungelen i nærheten.

Når jeg leser dette kommer jeg til å tenke på ordene fra Hebr 13,12-14: "Derfor led også Jesus utenfor porten, for å hellige folket ved sitt eget blod. La oss da gå ut til ham utenfor leiren og bære hans vanære! For vi har ikke her en blivende stad, men vi søker den som kommer."

Pastor Sompong ble arrestert fordi "de trodde på Jesus og tilba Gud", for å sitere myndighetene. Politiet stormet huset der de holdt gudstjeneste og gav ordre om at deltagerne skulle å holde opp med å gjøre det. Det var 63 mennesker til stede. Disse nektet, og sa at søndagen var en kristen helligdag, og de måtte derfor få tilbe på denne dagen. Da de fortsatte ble pastoren og de to nevnte personene arrestert. De ble ført i håndjern ut av huset. Noen av politimennene ble igjen i landsbyen, og da de kristne i dette huset fortsatte sin gudstjeneste, kom politiet inn igjen og arresterte en mann ved navn Sisompu.

Etter at politiet hadde forlatt huset, fortsatte gudstjenesten! Politiet kom tilbake og arresterte denne gang en 17 år gammel jente, Kunkham, som de så var en av lederne i gruppen. De arresterte fikk føttene sine stukket inn i en trestokk og ble på denne måten holdt fanget.

La oss be for våre modige venner i Laos. Be om at de må forbli trofaste mot Kristus, og la oss også huske på dem som har fornektet troen etter å ha blitt utsatt for harde forfølgelser og trussler. (Kilde: Compas Direct)

Ingen kommentarer: